Obalované lilky
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 4kusyLilek
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceStrouhanka
- 100gramůOlej stolní
- 100gramůSýr smetanový tavený 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a osmažíme na oleji (podle potřeby, asi 50 ml).
- 2Utřeme 2 žloutky, nastrouhaný tavený sýr, nastrouhaný parmezán a špetku soli. Vzniklou hutnou hmotou slepujeme vždy dva plátky lilků, namočíme je v bílcích ušlehaných s 1 vejcem a obalíme ve strouhance. V horkém oleji smažíme dozlatova.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.