Obalované řízky plněné křenem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1158 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
110 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný a opláchnutý křen nastrouháme najemno, aby ho byly 4 lžíce. Opláchnutou pažitku nasekáme nadrobno. Změklé máslo osolíme polovinou soli, vmícháme křen a pažitku, utvoříme váleček, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.
  • 2
    Očištěné maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme 4 silnější plátky, uděláme do každého kapsu, kterou naplníme dvěma plátky ochuceného másla. Maso sklepneme, případně sepneme jehlou. Každý naplněný plátek osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  • 3
    V rozpáleném oleji smažíme řízky z obou stran na mírnějším plameni dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.