Obalované řízky plněné křenem
35 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceKřen
- 2lžícePažitka
- 600gramůVepřová pečeně
- 2kusyVejce slepičí
- 8lžicStrouhanka
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1158 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
110 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný a opláchnutý křen nastrouháme najemno, aby ho byly 4 lžíce. Opláchnutou pažitku nasekáme nadrobno. Změklé máslo osolíme polovinou soli, vmícháme křen a pažitku, utvoříme váleček, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.
- 2Očištěné maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme 4 silnější plátky, uděláme do každého kapsu, kterou naplníme dvěma plátky ochuceného másla. Maso sklepneme, případně sepneme jehlou. Každý naplněný plátek osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
- 3V rozpáleném oleji smažíme řízky z obou stran na mírnějším plameni dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.