Obalované svíčkové řezy se studenou omáčkou
23 min.
![Francie](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/5d1c341e22ba1d3d41b56afd08c7f644f41cbc20.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 1kilogramHovězí svíčková
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 90gramůStrouhanka
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 100gramůŽampiony - sterilované
- 120mililitrůVíno červené
- 30gramůKapary
- 60mililitrůOlej olivový
- 50gramůBílá cibulka
- 40mililitrůKečup
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
37 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, smícháme se strouhankou, sterilované cibulky a žampiony slijeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.
- 2Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance se sýrem, po obou stranách osmažíme na oleji. Ke svíčkovým řezům servírujeme studenou omáčku.
- 3Omáčku připravíme smícháním vína, oleje a kečupu s cibulkami, kapary a žampiony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.