Obalované telecí kotlety se sýrem
35 min.
Ingredience
- 4špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 160gramůSýr Limburský
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusČekanka
- 6kusůŘedkvička
- 1lžičkaKřen nakládaný
- 80gramůZakysaná smetana
- 1lžíceMléko polotučné
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCitrony
- 1lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 600gramůTelecí kotlety
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMáslo bylinkové
- 0,5kusRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kotlety opláchneme studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme mezi 2 listy průhledné fólie. Okořeníme solí, pepřem a do každé kotlety prořízneme kapsu.
- 2Sýr nakrájíme na plátky, poté jimi naplníme kapsy, které jen lehce přitiskneme, otvor nesmí být zcela uzavřený. Kotlety postupně obrátíme v hladké mouce, rozkvrdlaném vejci a strouhance. Obal pevně ke kotletám přitiskneme.
- 3Rozehřejeme máslo a přepuštěné máslo, do pánve dáme kotlety a při mírné teplotě opékáme po každé straně vždy cca 10 minut. Vyndáme, necháme na kuchyňském papíru okapat a dáme na teplé místo.
- 4Očistíme, opláchneme a osušíme hlávkový salát, čekanku a rukolu. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na suché pánvi opražíme slunečnicová semena, přidáme křen, kyselou smetanu, mléko, olivový olej, zamícháme a okořeníme solí a pepřem.
- 5Citron omyjeme a rozkrájíme na kostky.
- 6Na talíře rozdělíme salát, rukolu a čekanku, přelijeme dresinkem, navrch dáme kotlety a vše posypeme kostkami citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.