Obalovaný králík pečený na pivu
85 min.
Ingredience
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 700mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1,5kilogramyKrálík
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
98 g
Tuky
37 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme máslem.
- 2Porce králíka obalíme ve strouhance, poté v rozšlehaných vejcích a na oleji osmažíme.
- 3Osmažené porce kuřete vložíme do pekáče, obložíme cibulí a žampiony, opepříme, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Když je maso téměř měkké, poklici odstraníme a králíka pečeme, až je maso měkké.
- 4Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.