Oblíbené špízy s marinovaným masem
55 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová kýta
- 300gramůKuřecí prsa
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 200gramůuherská klobása
- 100gramůslanina farmářská před smaž.
- 2kusyCibule červená
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Příloha
- 4krajícePšenično žitný chleba
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1478 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
100 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špalíček omyté a osušené vepřové kýty a kuřecí prsa nakrájíme na kostky, přibližně 3x3cm. Maso dáme do mísy a zelejeme je černým pivem. Necháme je marinovat v chladničce 10-12 hodin.
- 2Druhý den nakrájíme na kolečka dobrou klobásu, prorostlou slaninu na plátky, očištěnou červenou a obyčejnou cibuli pokrájíme na kolečka. Očištěné stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. Omyté papriky s chilli papričkou rozkrojíme, zbavíme semínek a žeber, papriky pokrájíme na širší proužky, chilli papričku nakrájíme na nudličky.
- 3Maso vyjmeme z pivní marinády a střídavě ho napichujeme s klobásou, slaninou, paprikami a červenou cibulí na jehly. Připravené celé špízy osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem.
- 4Troubu si předehřejeme na 200°C. V pánvi rozehřejeme olej, špízy z každé strany zprudka opečeme dozlatova. Poté špízy poklademe na pekáček. Na omastku po špízech krátce orestujeme obyčejnou cibuli, česnek a chilli papričku téměř dozlatova. Vše poprášíme moukou, promícháme, pak zeleninu přiložíme do pekáčku ke špízům, podlijeme pivní marinádou a dáme špízy do trouby dopéct. Dopékáme přibližně 15-20 minut, ve výpeku špízy občas otočíme.
- 5Na talíře poklademe špízy, přidáme k nim výpek s opečenou cibulí, česnekem a chilli. Hned je servírujeme, jako přílohu podáváme čerstvý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.