Oblíbený vývar Sarah Bernhardtové
140 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 50gramůSádlo syrové
- 60gramůKarotka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300gramůTelecí koleno
- 100gramůTelecí maso přední
- 2litryHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 100gramůNudle vaječné
- 30gramůSýr Parmezán
- 25mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
981 mg
Postup přípravy
- 1Kouskem vepřové kůže se sádlem vytřeme hrnec. Přidáme na kostičky pokrájenou karotku, nadrobno nakrájenou cibuli, rozpuštěné máslo, telecí kolínko a telecí maso. Osolíme a opepříme. Vše zalijeme vývarem, přidáme nať z petržele, bobkový list, 1 větvičku tymiánu a přivedeme k varu. Vaříme téměř 2 hodiny, dokud se maso neodděluje od kosti. Uvařený vývar procedíme, maso obereme od kosti, přídáme 1 lžíci rajského protlaku a spolu se zeleninou rozmixujeme na kaši, kterou ještě posypeme strouhaným parmezánem. Do vývaru zavaříme vlasové nudle. Kaši a vývar podáváme zvlášť.
- 2Každý strávník si sám lžící nabírá kaši a zalévá vývarem s nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.