Obloha Financiére
70 min.

Ingredience
- 150gramůTelecí maso přední
- 250gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůLanýž
- 200gramůKohoutí maso
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůOlivy zelené
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 150mililitrůVíno madeira
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
807 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso spolu se slaninou umeleme na strojku. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Do masa vmícháme vejce a žloutek. Přilijeme smetanu a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme menší knedlíčky, které vaříme v osolené vodě asi 5 minut.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme žampiony a lanýže pokrájené na proužky.
- 3Do pekáčku vložíme knedlíčky, orestované houby, kohoutí maso a rozpůlené olivy bez pecek. Mouku rozmícháme ve vývaru, přilijeme víno a vlijeme do pekáčku. Zakápneme citronovou šťávou a dáme zapéct. Pečeme asi 35 až 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.