Obloha po pekařsku
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůBrambory
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na másle do růžova.
- 2Brambory očistíme a celé vaříme v osoleném a opepřeném vývaru 20 minut. Vybereme menší brambory, aby se nemusely vařit příliš dlouho. Uvařené brambory scedíme, nakrájíme na plátky a ještě teplé podáváme.
- 3Na talíř klademe plátky brambor a přeléváme osmahnutou cibulkou i s máslem, ve kterém se restovala. Můžeme přelít i vypečenou šťávou z masa, ke kterému je obloha určena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.