Obrácený sýrový koláč
50 min.

Ingredience
- 500gramůCuketa
- 90gramůSýr Parmezán
- 90gramůMozzarella
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžícePesto
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaMáta
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cukety nastrouháme, dáme je do cedníku a necháme asi 10 minut okapat. Vymačkáme a vysušíme je papírovými ubrousky.
- 2Z těsta vyválíme čtverec asi o 2,5 cm větší, než je pekáč. Smícháme cukety s nastrouhaným parmezánem, mozzarellou, 2 rozšlehanými vejci, pestem, drceným česnekem a mátou, podle chuti osolíme a opepříme. Směs rozetřeme do pekáče. Těstem směs v pekáči přikryjeme a okraje odkrojíme. Na povrchu těsta uděláme nožem zářezy.
- 3Ze zbytků těsta vykrájíme tvořítky na cukroví ozdobné tvary. Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobné tvary na něj položíme a potřeme je také vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě asi půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.