Obrácený sýrový koláč

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety nastrouháme, dáme je do cedníku a necháme asi 10 minut okapat. Vymačkáme a vysušíme je papírovými ubrousky.
  • 2
    Z těsta vyválíme čtverec asi o 2,5 cm větší, než je pekáč. Smícháme cukety s nastrouhaným parmezánem, mozzarellou, 2 rozšlehanými vejci, pestem, drceným česnekem a mátou, podle chuti osolíme a opepříme. Směs rozetřeme do pekáče. Těstem směs v pekáči přikryjeme a okraje odkrojíme. Na povrchu těsta uděláme nožem zářezy.
  • 3
    Ze zbytků těsta vykrájíme tvořítky na cukroví ozdobné tvary. Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobné tvary na něj položíme a potřeme je také vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě asi půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.