Obří krevety na česneku
50 min.
Ingredience
- 4kusyChilli paprička
- 2kusyPórek
- 1,5lžičkySůl
- 4kusyLimetka
- 1hrstMandle
- 1decilitrOlej olivový
- 3kusyCibulka jarní
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 10kusůČesnek
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
36 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z čerstvých obřích krevet odstraníme hlavičky, nožem lehce nařízneme hřbety a odstraníme černou žilku. Poté krevety dobře omyjeme pod tekoucí vodou.
- 2Očištěný česnek pokrájíme na tenké plátky, omyté chilli papričky bez semínek rozkrájíme na tenké nudličky. Jarní zelenou cibulku i pórek omyjeme a krájíme na tenká kolečka. Limetky a snítky kopru omyjeme.
- 3Ve woku rozpálíme olivový olej s máslem a krevety necelou minutu restujeme. Když zrudnou, vyjmeme je a odložíme na papírovou utěrku okapat.
- 4Znovu rozehřejeme zbylý tuk na pánvi, opékáme naráz česnek s chilli papričkou, cibulkou i pórkem. Přidáme hrst mandlí, promícháme, přimícháme lžičku mletého zázvoru a opékáme 2 - 3 minuty. Přidáme krevety, promícháme a osolíme podle chuti.
- 5Porce krevet se zeleninou dáme na talíře, obložíme limetkou pokrájenou na čtvrtky a snítkami kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.