Obyčejná drůbeží polévka
75 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůKuřecí drůbky
- 1kusCibule
- 200gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůNudle vaječné
- 2špetkySůl
- 1lžičkaVegeta
- 10gramůPetržel - nať
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika žlutá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce se studenou vodou vložíme očištěné, omyté drůbky, které uvaříme doměkka, přibližně 40 minut. Následovně maso obereme od kostí a spolu se žaludkem, srdíčkem a játry nakrájíme na tenké proužky. Vrátíme je zpět do polévky.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou a na kousky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mraženou zeleninu, osmahneme. Přisypeme mouku, dobře promícháme, posypeme sladkou paprikou a směs přeložíme do polévky s drůbky. Povaříme ještě 15 minut.
- 3Do polévky nakonec dáme nudle, ochutíme solí, pepřem, vegetou, povaříme 8-10 minut, do změknutí nudlí. Posypeme nasekanou petrželovou natí a stáhneme ze sporáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.