Ochridský pstruh ve víně
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůPstruh
- 1kusPetržel - nať
- 5kusůPepř černý celý
- 15gramůSůl
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusCeler - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 0,25litrVoda pitná
- 0,25kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pstruha vykucháme, očistíme, osušíme utěrkou.
- 2Z vína, vody, oloupané mrkve, cibule, zelených natí, koření a citronu uvaříme nálev, necháme jej vychladnout.
- 3Do studeného nálevu vložíme pstruha (nejlépe v košíčku) a přistavíme na oheň. Když se začne nálev vařit, zmírníme příkon tepla, zvolna vaříme asi 25 minut.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a žloutkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.