Ochridský pstruh ve víně

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruha vykucháme, očistíme, osušíme utěrkou.
  • 2
    Z vína, vody, oloupané mrkve, cibule, zelených natí, koření a citronu uvaříme nálev, necháme jej vychladnout.
  • 3
    Do studeného nálevu vložíme pstruha (nejlépe v košíčku) a přistavíme na oheň. Když se začne nálev vařit, zmírníme příkon tepla, zvolna vaříme asi 25 minut.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami a žloutkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.