Odpalovaný sýrový koláč s vejci
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu 150 ml vody, osolíme ji a rozpustíme v ní máslo (75 g). Přisypeme naráz mouku, snížíme teplotu a mícháme. Vaříme, až těsto zhoustne a odlepuje se ode dna.
- 2Těsto nalijeme do mísy, necháme vychladnout. Přidáme vejce a dobře promícháme. Vsypeme nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Vše zamícháme.
- 3Koláčovou formu vymastíme a nalijeme do ní těsto. Povrch uhladíme a koláč pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.