Odpalovaný sýrový koláč s vejci

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu 150 ml vody, osolíme ji a rozpustíme v ní máslo (75 g). Přisypeme naráz mouku, snížíme teplotu a mícháme. Vaříme, až těsto zhoustne a odlepuje se ode dna.
  • 2
    Těsto nalijeme do mísy, necháme vychladnout. Přidáme vejce a dobře promícháme. Vsypeme nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Vše zamícháme.
  • 3
    Koláčovou formu vymastíme a nalijeme do ní těsto. Povrch uhladíme a koláč pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.