Ohnivé gazpacho s krutóny
30 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusOkurka salátová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kusAvokádo
- 1stroužekČesnek
- 800mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 3lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 200gramůTuňák v oleji
- 1kusBageta
- 1lžíceMáta
- 1kusChilli paprička
- 400gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce nalijeme 800 ml vody a dáme vařit spolu s paprikou, cibulí a česnekem. Vše vaříme cca 15 minut. Do mixéru dáme obsah hrnce plus okurku, oloupané avokádo, rajčatový protlak, chilli papričku, ocet a olej. Osolíme, opepříme, přidáme mátu a umixujeme dohladka.
- 2Necháme vychladit a před podáváním ozdobíme plátkem tuňáka. Poté na pánvi osmažíme kousky na kostičky nakrájené bagety, podáváme spolu s vychlazenou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.