Okoun dušený se zeleninou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovu šťávou, přikryjeme a necháme alespoň 15 minut v chladnu.
  • 2
    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na delší kousky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka, nať na delší kousky, petrželku omyjeme a nasekáme najemno.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Nejdříve na něm za stálého míchání smažíme asi 2 minuty mrkev, pak přidáme jarní cibulku, mícháme a smažíme, až má zlatavou barvu. Do pánve přilijeme zeleninový vývar a ocet, vše důkladně promícháme. Na zeleninu v pánvi rozložíme rybí plátky, opepříme je a osolíme, pod pokličkou necháme 3 minuty z každé strany dusit.
  • 4
    Rybí plátky dáme na servírovací talíře, posypeme je nasekanou petrželkou, přidáme zeleninu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.