Okoun dušený se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 400gramůOkoun - filety
- 1lžíceCitronová šťáva
- 8kusůCibulka jarní
- 4kusyMrkev kořen
- 2decilitryVývar zeleninový
- 2lžíceOcet jablečný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovu šťávou, přikryjeme a necháme alespoň 15 minut v chladnu.
- 2Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na delší kousky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka, nať na delší kousky, petrželku omyjeme a nasekáme najemno.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Nejdříve na něm za stálého míchání smažíme asi 2 minuty mrkev, pak přidáme jarní cibulku, mícháme a smažíme, až má zlatavou barvu. Do pánve přilijeme zeleninový vývar a ocet, vše důkladně promícháme. Na zeleninu v pánvi rozložíme rybí plátky, opepříme je a osolíme, pod pokličkou necháme 3 minuty z každé strany dusit.
- 4Rybí plátky dáme na servírovací talíře, posypeme je nasekanou petrželkou, přidáme zeleninu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.