Okoun na smetaně s žampiony
40 min.
Ingredience
- 800gramůOkoun - filety
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 10mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 40gramůPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2decilitryVíno bílé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
- 3gramyMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
24 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky z okouna nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a poprášíme hladkou moukou. Na rozpuštěném másle nejdříve zprudka opečeme, potom na mírném ohni necháme podusit.
- 2V rendlíku zatím smícháme smetanu s vínem, osolíme, okořeníme a necháme 5 minut povařit. Porce ryby rozložíme na talíře a ve výpeku na pánvi orestujeme plátky žampionů. Porce ryby obložíme žampiony a přelijeme omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.