Okoun na smetaně s žampiony

40 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
24 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky z okouna nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a poprášíme hladkou moukou. Na rozpuštěném másle nejdříve zprudka opečeme, potom na mírném ohni necháme podusit.
  • 2
    V rendlíku zatím smícháme smetanu s vínem, osolíme, okořeníme a necháme 5 minut povařit. Porce ryby rozložíme na talíře a ve výpeku na pánvi orestujeme plátky žampionů. Porce ryby obložíme žampiony a přelijeme omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.