Okoun s česnekem

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
702 mg
Cukr
865 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, vykuchané a omyté okouny vložíme do kastrolu a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, sůl a česnek utřený se 100 g másla a nastrouhanou cibulí. Zvolna vaříme asi 20 minut.
  • 2
    Uvařené okouny necháme okapat, upravíme je na nahřátou servírovací mísu a z horní poloviny ryb stáhneme kůži.
  • 3
    Na zbylém másle osmažíme strouhanku, nasypeme na okouny a vše přelijeme rozpuštěným máslem.
  • 4
    Vhodnou přílohou je jednoduchý bramborový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.