Okoun s citronem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
5 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
244 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okouny vykucháme, necháme jim však šupiny a promyjeme je důkladně pod tekoucí vodou. Osušíme, osolíme je a opepříme zevnitř i zvenčí a do břišní dutiny každé ryby vložíme po snítce majoránky a oregana.
  • 2
    Promícháme hrubou sůl a bílky a polovinu směsi rozprostřeme do velkého pekáče, do směsi vložíme ryby a na každou umístěte několik plátků citronu. Ryby zcela zakryjeme zbývající směsí soli s bílky, navrch dáme opět několik plátků citronu a pekáč dáme na 30 minut do trouby předehřáté na 250 °C. Pak pekáč vytáhneme z trouby, odstraníme horní vrstvu soli a hotové ryby podáváme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.