Okoun s kořeněnou bramborovou kůrkou
45 min.
Ingredience
- 160gramůOkoun - filety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyBrambory
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyTymián sušený
- 2kusyŠalotka
- 2kusyLimetka
- 125gramůMáslo čerstvé
- 8lžicOlej stolní
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
41 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
684 mg
Postup přípravy
- 1Porce okouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky. Žloutek vmícháme do osolené a opepřené mouky, přidáme tymián, přimícháme k bramborám.
- 2Porce ryby obložíme polovinou bramborové směsi a opečeme na oleji do zlatova, obložíme zbylými bramborami, obrátíme, opečeme.
- 3Na jemno pokrájenou šalotku necháme na másle zesklovatět, přilijeme limetkovou šťávu a opepříme.
- 4Opečené porce okouna rozdělíme na talíře se šalotkovou omáčkou a ozdobíme plátky limetky.
- 5Podáváme s listovým špenátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.