Okoun s kořeněnou bramborovou kůrkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
41 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
684 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce okouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky. Žloutek vmícháme do osolené a opepřené mouky, přidáme tymián, přimícháme k bramborám.
  • 2
    Porce ryby obložíme polovinou bramborové směsi a opečeme na oleji do zlatova, obložíme zbylými bramborami, obrátíme, opečeme.
  • 3
    Na jemno pokrájenou šalotku necháme na másle zesklovatět, přilijeme limetkovou šťávu a opepříme.
  • 4
    Opečené porce okouna rozdělíme na talíře se šalotkovou omáčkou a ozdobíme plátky limetky.
  • 5
    Podáváme s listovým špenátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.