Okoun se špenátem
65 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1lžičkaSůl
- 600gramůOkoun říční
- 500gramůŠpenátový protlak mražený
- 1decilitrOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1decilitrVíno bílé
- 50gramůCibule
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenátový protlak připravíme běžným způsobem. Ochutíme jej pepřem a špetkou muškátového oříšku.
- 2Očištěné porce okouna zalijeme vínem smíchaným se šťávou a kůrou z citronu, pepřem, drceným bobkovým listem a nastrouhanou cibulí. Dusíme asi 5 minut.
- 3Do olejem vymaštěné mísy z varného skla rozetřeme nejdříve špenát, na něj položíme porce ryby a povrch zasypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm zapečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.