Okoun se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 250gramůPórek
- 1kusCuketa
- 1kusMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1lžičkaŠťáva zázvorová
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceSójová omáčka Kikkoman
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 800gramůOkoun - filety
- 50gramůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
27 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Limetkovou šťávu, zázvorovou šťávu, olivový olej, sójovou omáčku Kikkoman, sůl a pepř smícháme a dáme stranou. Vznikne nám glazé.
- 2Nakrájený česnek a mrkev osmahneme na oleji a rozdělíme na nahřáté talíře. Na stejné pánvi osmahneme nakrájený pórek.
- 3Na další pánvi opečeme na másle filety z okouna, které jsme osolili a opepřili a smažíme s plátky cukety.
- 4Měkký pórek rozdělíme na talíře, přidáme rajčata nakrájená na kostičky a navrch položíme rybu. Obložíme cuketou a prohřejeme krátce omáčku glazé. Polijeme omáčkou rybu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.