Okoun v páře
61 min.
Ingredience
- 250gramůOkurka salátová
- 100mililitrůOcet jablečný
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůCukr třtinový
- 8kusůBambusové listy
- 5gramůSůl
- 500gramůOkoun - filety
- 60mililitrůŠťáva zázvorová
- 60mililitrůVíno rýžové čínské
- 250gramůMrkev kořen
- 250gramůMušle slávky
- 50mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 60mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme sezamový olej a restujeme přibližně 6 minut oloupanou mrkev i okurku, pokrájené na kolečka. Necháme okapat a uchováme v teple.
- 2Arašídový olej, rýžové víno a zázvorovou šťávu smícháme v míse, do této marinády na 5 minut ponoříme kousky masa z okouna.
- 3Ve woku smícháme zeleninový vývar s octem, cukrem a solí, následně přivedeme k varu. Bambusové košíky vyložíme bambusovými listy, které předtím opláchneme horkou vodou. Na dno košíku rozložíme orestovanou zeleninu, na zeleninu rybí maso i s marinádou a konzervované mušle, které jsme nechali okapat, nakonec vše zakryjeme bambusovými listy. Košík vložíme do woku s vývarem a zakryté 15 minut dusíme v páře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.