Okoun v těstíčku
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 700gramůOkoun - filety
- 40gramůŠalotka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 60mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůCukr krupice
- 30mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
358 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybí plátky omyjeme a pokrájíme na pruhy. Oloupeme šalotku a stroužek česneku a hrubě nasekáme. V pánvičce uvedeme do varu bílé víno s nasekanou šalotkou a nasekaným stroužkem česneku a vaříme vše 2-3 minuty. Stáhněte pánvičku z ohně, obsah propasírujeme sítem a necháme vychladnout.
- 2V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, dáme do něho pruhy okouního masa, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. Potom je kůží dolů smažíme na mírném plameni 10 minut, dokud nebude kůže křupavá. Zakryjeme pánev pokličkou a smažíme je ještě 2 minuty.
- 3Mezitím rozklepneme do hrnečku vejce, přidáme žloutky a cukr, trochu vše rozšleháme, přidáme směs s bílým vínem protlačenou sítem, ocet, 2 plné poloviční vaječné skořápky vody a po špetce soli a pepře.
- 4Postavíme hrneček do většího hrnce s vodou a ve vodní lázni šleháme obsah hrnečku tak dlouho, dokud omáčka nezdvojnásobí svůj objem, přičemž dbáme na to, aby se nikdy nevařila. Takto připravenou omáčkou přelijeme pruhy rybího masa a dáme je na několik minut do trouby předehřáté na vysokou teplotu nebo pod rozpálený gril, dokud se nezapečou. Hotový horký pokrm podáváme - chceme-li, s přílohou chřestu s polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.