Okouník na křenu a rajčatové omáčce

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okouníka naporcujeme a omyjeme. Vodu a víno nalijeme do hrnce a přimícháme najemno nakrájenou cibulku. Nakonec do tekutiny vložíme plátky okouníka a vše přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni 10 minut.
  • 2
    Než okouníka uvaříme, přimícháme pomerančovou šťávu, sójovou omáčku a rybí vývar. Nakonec vše přivedeme k varu. Do této tekutiny vmícháme další najemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, wasabi, utřený česnek a cukr. Vzniklou směs vaříme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří a tekutina nezhoustne. Nakonec ještě přimícháme rajčatový protlak. Vše dochutíme zázvorem, solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.