Okouník na křenu a rajčatové omáčce
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 800gramůOkouník mořský
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůPomerančová šťáva
- 100gramůKřen
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 1lžíceCukr krupice
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 1gramČesnek
- 50gramůProtlak rajčatový
- 1lžičkaWasabi pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Okouníka naporcujeme a omyjeme. Vodu a víno nalijeme do hrnce a přimícháme najemno nakrájenou cibulku. Nakonec do tekutiny vložíme plátky okouníka a vše přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni 10 minut.
- 2Než okouníka uvaříme, přimícháme pomerančovou šťávu, sójovou omáčku a rybí vývar. Nakonec vše přivedeme k varu. Do této tekutiny vmícháme další najemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, wasabi, utřený česnek a cukr. Vzniklou směs vaříme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří a tekutina nezhoustne. Nakonec ještě přimícháme rajčatový protlak. Vše dochutíme zázvorem, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.