Okouník s citronem
30 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 800gramůOkouník mořský
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPetržel - nať
- 120gramůŠalotka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety osušíme. Čtyři zapékací misky vymažeme máslem, dno posypeme jemně nasekanou petrželí a nadrobno nakrájenou šalotkou, lehce osolíme a ochutíme pepřem. Do zapékacích misek položíme filety, citróny nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi filety, nahoru ještě přidáme vločky másla.
- 2Čtyři archy papíru na pečení o velikosti zapékacích misek pomažeme máslem a namazanou stranou je položíme na filety.
- 3V předehřáté troubě pečeme při 225 °C asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.