Okouník s ořechy
30 min.
Ingredience
- 700gramůOkouník mořský
- 150gramůOřechy lískové
- 20mililitrůOlej olivový
- 150mililitrůDžus grapefruitový
- 60gramůJogurt bílý
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 °C. Ořechy rozprostřeme na plech a necháme v troubě zezlátnout. Filety ochutíme, rozložíme na alobal a potřeme olejem. Balíček uzavřeme a v troubě pečeme 6-8 minut nebo dokud maso nejde lehce oddělit vidličkou. V kastrůlku přivedeme k varu grapefruitovou šťávu a třetinu necháme odpařit. Přidáme med a hrubě sekané ořechy a necháme lehce 1-2 minuty provařit. Odstavíme a vmícháme petrželku, jogurt a dochutíme. Filety rozdělíme na talíře a přelijeme ořechovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.