Okurka s vejci na polský způsob
50 min.
Ingredience
- 500gramůOkurka salátová
- 5kusůVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
- 150gramůStrouhanka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Okurku nakrájíme na kostky a necháme přejít varem v hrnci se slanou vodou, zcedíme a necháme okapat. Vejce nakrájíme nadrobno a vhodíme do mísy, okapanou okurku lehce orestujeme na pánvi na másle a přidáme k vejcím. Osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Na zbylém másle osmažíme strouhanku dorůžova a okurkovo vaječnou směs posypeme. Ihned podáváme teplé, ozdobené posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.