Okurkový nákyp
50 min.

Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 30gramůSádlo škvařené
- 400gramůOkurka salátová
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Salátové okurky oloupeme a nastrouháme. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, přidáme mléko, žloutek a povaříme. Vychladlý bešamel promícháme s nastrouhanými okurkami, osolíme, okořeníme mletým pepřem, přidáme nakrájenou zelenou petrželovou nať a žloutky, promícháme a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Směs dáme do vymazané nádoby a uvaříme ve vodní lázni nebo upečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.