Okurkový salát
30 min.
Ingredience
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
- 100mililitrůOlej stolní
- 2000gramůOkurka salátová
- 100gramůCukr krupice
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 10gramůChilli koření mleté
- 20gramůSůl
- 200gramůPaprika sterilovaná
- 80gramůHouby černé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Salátové okurky očistíme, omyjeme a nakrájíme je i se slupkou na kostičky. Osolíme je a necháme pustit vodu.
- 2Přidáme překrájené žampiony, černé houby a na kostičky nakrájené kapie. Zalijeme octem, osolíme a přidáme cukr.
- 3Mezitím na horkém oleji lehce zpěníme čili koření a pepř a procedíme přes cedník na salát. Vše promícháme a necháme vychladit.
- 4Tento salát se podává k čínským pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.