Okurkový salát s houbami a feferonkami
40 min.
Ingredience
- 700gramůOkurka salátová
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 150gramůHouby čerstvé
- 1kusPaprika sterilovaná
- 2kusyFeferony
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme v troše osolené vody doměkka.
- 2Omyté okurky nakrájíme i se slupkou na kostičky, osolíme a necháme 15 minut stát.
- 3Na rozehřátém oleji osmahneme nasekané feferonky a zpěníme mletou papriku. Směs přecedíme na okurky, přidáme ocet, cukr, procezené, okapané houby, nakrájenou papriku a pažitku. Vše promícháme a salát necháme před podáváním 30 minut v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.