Okurkový salát s jogurtem a mátou
10 min.
Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 2hrstiMáta
- 1stroužekČesnek
- 250gramůJogurt bílý
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Okurky dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Mátu opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, několik lístků odložíme, zbytek nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme s nakrájenou mátou, jogurtem, medem, olejem a octem. Jogurtovou směs podle chuti opepříme i osolíme, pak ji důkladně smícháme s nakrájenými okurkami. Salát rozdělíme do servírovacích misek, poprášíme lehce paprikou, ozdobíme lístky máty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.