Okurkový salát s jogurtem a mátou

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Mátu opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, několik lístků odložíme, zbytek nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme s nakrájenou mátou, jogurtem, medem, olejem a octem. Jogurtovou směs podle chuti opepříme i osolíme, pak ji důkladně smícháme s nakrájenými okurkami. Salát rozdělíme do servírovacích misek, poprášíme lehce paprikou, ozdobíme lístky máty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.