Okurkový salát s mátou
25 min.
Ingredience
- 2kusyOkurky
- 400mililitrůJogurt bílý
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaMáta
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaFenykl obecný
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté a oloupané okurky zbavené jader nakrájíme na kostky. Osolíme je a necháme chvíli odpočinout.
- 2V míse smícháme utřený česnek, jogurt, olej, ocet a fenykl. Okurky opláchneme studenou vodou, osušíme a přidáme do směsi.
- 3Nakonec salát posypeme čerstvě nasekanou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.