Okurkový salát s pomeranči

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku omyjeme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky a vložíme do salátové mísy.
  • 2
    Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Hroznové víno omyjeme, několik bobulí dáme stranou na ozdobu. Zbytek bobulí rozpůlíme.
  • 3
    Meloun oloupeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na tenké plátky. Vše dáme do mísy k nakrájené okurce a uložíme na 15 minut do chladničky.
  • 4
    V další misce smícháme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a uděláme marinádu. Kopr omyjeme a jemně nasekáme.
  • 5
    Nasekaný kopr přidáme do marinády, dobře promícháme a zalijeme jí salát, který jsme vyndali z chladničky. Rozdělíme na připravené talíře a ozdobíme bobulemi hroznového vína.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.