Okurkový salát s pomeranči
25 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 3kusyPomeranče
- 150gramůHroznové víno
- 5lžicZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5kusMeloun vodní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Okurku omyjeme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky a vložíme do salátové mísy.
- 2Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Hroznové víno omyjeme, několik bobulí dáme stranou na ozdobu. Zbytek bobulí rozpůlíme.
- 3Meloun oloupeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na tenké plátky. Vše dáme do mísy k nakrájené okurce a uložíme na 15 minut do chladničky.
- 4V další misce smícháme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a uděláme marinádu. Kopr omyjeme a jemně nasekáme.
- 5Nasekaný kopr přidáme do marinády, dobře promícháme a zalijeme jí salát, který jsme vyndali z chladničky. Rozdělíme na připravené talíře a ozdobíme bobulemi hroznového vína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.