Okurkový salát s ředkvičkou a hráškem
18 min.
Ingredience
- 150gramůHrášek
- 1lžíceOcet rýžový
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1špetkaSůl
- 2kusyOkurka salátová
- 10kusůŘedkvička
- 1lžíceSezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hrášek povaříme v mírně osolené vodě 2-3 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
- 2V misce smícháme ocet s cukrem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem a solí.
- 3Ve větší míse promícháme hrášek, oloupané, na tenké plátky nakrájené okurky, omyté, na plátky nakrájené ředkvičky a připravenou zálivku.
- 4Hotový salát posypeme opraženým sezamem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.