Okurkový salát s vejcem a ořechovým dipem
26 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 10kusůŘedkvička
- 200gramůOkurka salátová
- 1lžíceŘeřicha
- 50gramůOřechy lískové
- 40mililitrůOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 0,5decilitrOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo (max 6 minut) a zprudka zchladíme, studená je pak oloupeme. Omyjeme ředkvičky a nakrájíme nadrobno, nasypeme do mísy. 2 ředkvičky rozpůlíme nožem nebo ozdobným vykrajovátkem a necháme na ozdobu. Neoloupanou salátovou okurku nasekáme nadrobno a přidáme k ředkvičkám. V jiné misce smícháme ocet, hořčici a citronovou šťávu, vyšleháme dohladka. Přidáme nadrobno posekané pražené oříšky, osolíme, opepříme a po troškách přimícháme olej. Tuto směs přidáme k ředkvičkám a jemně promícháme. Navršíme na oválnou servírovací mísu, ozdobíme půlkami ředkviček a obložíme rozpůlenými vejci. Každé vejce ozdobíme snítkou řeřichy a lehce posolíme. Podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.