Okurkový salát se smetanou

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
527 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátové okurky oloupeme, zbavíme je hořkých částí, opláchneme a nastrouháme na plátky.
  • 2
    Okurky promícháme se zálivkou z rozšlehané smetany, cukru, octa a soli. Salát uchováváme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 8. 8. 2015
Okurkový salát se smetanou
Tento, úplně stejný salát znám už od dětských let a taky ho nyní sama dělávám. Okurky strouhám na hrubém slzičkovém struhadle, zakysané smetany dám někdy více a někdy méně a vše ostatní podle chuti. Tím chci říct, že dělám "od oka". Dám vychladit, salát pak zřídne, okurky "pustí" vodu.