Okurkový salát se smetanou
20 min.
Ingredience
- 10mililitrůOcet kvasný lihový
- 500gramůZakysaná smetana
- 10gramůSůl
- 10gramůCukr krupice
- 1gramPepř černý mletý
- 1000gramůOkurka salátová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
527 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Salátové okurky oloupeme, zbavíme je hořkých částí, opláchneme a nastrouháme na plátky.
- 2Okurky promícháme se zálivkou z rozšlehané smetany, cukru, octa a soli. Salát uchováváme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 8. 8. 2015
Okurkový salát se smetanou
Tento, úplně stejný salát znám už od dětských let a taky ho nyní sama dělávám. Okurky strouhám na hrubém slzičkovém struhadle, zakysané smetany dám někdy více a někdy méně a vše ostatní podle chuti. Tím chci říct, že dělám "od oka". Dám vychladit, salát pak zřídne, okurky "pustí" vodu.