Okurky plněné tuňákovou náplní
25 min.
Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 2litryVoda pitná
- 200gramůJogurt bílý
- 1lžíceKečup
- 0,5lžičkaSůl
- Náplň
- 200gramůTuňák v oleji
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusPaprika zelená
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupané okurky po délce rozkrojíme na půlky. Pomocí lžíce vydlabeme jadřince a půlky nakrájíme na 8-10 cm dlouhé kousky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní kousky okurek a povaříme 10 minut. Měkké okurky vybereme z vody, necháme okapat a vychladnout.
- 2Příprava náplně: Tuňáka z konzervy přeložíme do vhodné misky. Přidáme na kousky nakrájené máslo, na malé kostky nakrájenou zelenou papriku. Vše dobře prošleháme. Náplň ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, kari kořením a ještě jednou promícháme.
- 3Vychladlé a okapané okurky poklademe podle porcí na jednotlivé talíře. Lžicí položíme na každý kousek náplň. Na povrch náplně dáme jogurt smíchaný s kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.