Okurky s drůbeží nádivkou
50 min.

Ingredience
- 400gramůOkurky
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůDrůbeží maso vařené
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůStrouhanka
- 30mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vybereme přbližně stejně velké okurky, očistíme, rozřízneme je podélně a vnitřek vydlabeme. Necháme asi 1 cm silné stěny.
- 2Drůbeží vařené maso s cibulí nakrájíme nadrobno nebo umeleme na strojku, přimícháme strouhanku, vejce, smetanu, sůl a pepř. Důkladně promícháme a touto směsí naplníme okurky. Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj okurky, pokapeme máslem a dáme zapéct. Pečeme na mírném ohni asi 20 minut.
- 3Upečené okurky nakrájíme na silnější plátky a podáváme jako přílohu k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.