Okurky v koprové omáčce
40 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramOkurka salátová
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet vinný
- 10gramůKopr čerstvý
- 0,13litrZakysaná smetana
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Okurky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jader a nakrájíme na půlcentimetrové nudličky. Vložíme je na chvíli do osolené vařící vody a ocedíme.
- 2Z tuku, mouky, jemně nakrájené cibule a z petrželky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji kyselou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme cukr a vinný ocet a vložíme okurky. Pomalu je dusíme doměkka.
- 3Nakonec do pokrmu přidáme jemně nasekaný kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.