Olihně dušené na víně s rajčaty a bramborami
170 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyOlihně
- 200mililitrůVíno bílé
- 2kusyCitrony
- 2kusyBobkový list
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule červená
- 0,5kilogramRajčata soudková
- 3lžíceOlej olivový
- 450gramůBrambory rané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
11 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
505 mg
Postup přípravy
- 1Olihně nakrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm, omyté citrony nakrájíme na půlkolečka, oloupaný česnek a červenou cibuli nakrájíme nadrobno, malé nové brambory důkladně umyté kartáčkem a rajčata překrájíme na půlky. Najemno nasekáme petrželovou nať s hladkými listy.
- 2Olihně, citrony, bobkové listy a petrželku smícháme v míse, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme v chladnu několik hodin marinovat.
- 3Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět v hrnci s rozehřátým olivovým olejem. Z olihní slijeme a odložíme marinádu. Olihně přidáme k cibuli, zamícháme a opékáme 2 minuty, přidáme rajčata a pečeme dalších 5 minut. Odstraníme citrony a do hrnce přilijeme marinádu. Přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni 2 hodiny, přidáme brambory a dusíme ještě 30 minut. Osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.