Olihně dušené na víně s rajčaty a bramborami

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
11 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
505 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olihně nakrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm, omyté citrony nakrájíme na půlkolečka, oloupaný česnek a červenou cibuli nakrájíme nadrobno, malé nové brambory důkladně umyté kartáčkem a rajčata překrájíme na půlky. Najemno nasekáme petrželovou nať s hladkými listy.
  • 2
    Olihně, citrony, bobkové listy a petrželku smícháme v míse, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme v chladnu několik hodin marinovat.
  • 3
    Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět v hrnci s rozehřátým olivovým olejem. Z olihní slijeme a odložíme marinádu. Olihně přidáme k cibuli, zamícháme a opékáme 2 minuty, přidáme rajčata a pečeme dalších 5 minut. Odstraníme citrony a do hrnce přilijeme marinádu. Přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni 2 hodiny, přidáme brambory a dusíme ještě 30 minut. Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.