Olihně nadívané
60 min.
Ingredience
- 8kusůOlihně
- 6kusůAnčovička - filety
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 2kusyRajčata
- 150gramůStrouhanka
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2decilitryVíno bílé
- 2decilitryVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Olihním odřízneme chapadla a nakrájíme je. V hmoždíři rozmícháme ančovičky, rozmarýn, česnek a rajčata. Přidáme strouhanku a nakrájená chapadla olihně a zamícháme. Je-li směs suchá, přidáme lžičku vody.
- 2Vnitřek olihní naplníme pastou a nití každou trubičku podélně převážeme, aby náplň nevypadla. Trubičky neplníme hodně, aby při smažení nepraskly.
- 3Rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezezlátne. Přidáme do pánve nadívané olihně a smažíme, dokud nezhnědnou cca 4 minuty. Přidáme vývar a víno a přivedeme k varu. Zakryjeme pánev pokličkou a na mírném ohni je povaříme 15 minut.
- 4Sundáme pokličku a povaříme dalších 15 minut, dokud se část omáčky neodpaří. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.