Olihně s tzatziky
40 min.
Ingredience
- 400gramůOkurka salátová
- 5gramůSůl
- 400gramůJogurt bílý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáta
- 1kilogramOlihně
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 200mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
57 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme a odstraníme semena. Potom je nahrubo nastrouháme, osolíme a dáme na 15 minut okapat na síto.
- 2Jogurt rozmícháme s citronovou šťávou, nasekanou mátou a prolisovaným česnekem. Přimícháme strouhané okurky, přikryjeme a necháme odležet.
- 3Připravíme olihně: Uchopíme hlavu a chapadla vytáhneme je z trupu i s vnitřnostmi. Chapadla těsně pod očima odkrojíme. Chapadla uchopíme tak, aby ústa byla nahoře. lespodu vytlačíme zažívací ústrojí a oddělíme ho. Tenkou kůži trupu stáhneme a odkrojíme ploutve. Trup, chapadla a ploutve omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Trup nakrájíme na asi 5 mm silná kolečka.
- 4Olihně osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Postupně je smažíme asi 3 minuty v rozehřátém oleji. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.