Olihně s tzatziky

40 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
57 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme a odstraníme semena. Potom je nahrubo nastrouháme, osolíme a dáme na 15 minut okapat na síto.
  • 2
    Jogurt rozmícháme s citronovou šťávou, nasekanou mátou a prolisovaným česnekem. Přimícháme strouhané okurky, přikryjeme a necháme odležet.
  • 3
    Připravíme olihně: Uchopíme hlavu a chapadla vytáhneme je z trupu i s vnitřnostmi. Chapadla těsně pod očima odkrojíme. Chapadla uchopíme tak, aby ústa byla nahoře. lespodu vytlačíme zažívací ústrojí a oddělíme ho. Tenkou kůži trupu stáhneme a odkrojíme ploutve. Trup, chapadla a ploutve omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Trup nakrájíme na asi 5 mm silná kolečka.
  • 4
    Olihně osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Postupně je smažíme asi 3 minuty v rozehřátém oleji. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.