Olivová omáčka s brady k vejcím
25 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 8kusůVejce slepičí
- 500gramůRajčata
- 40gramůPapriková pasta sladká
- 20mililitrůOcet vinný
- 8kusůOlivy černé
- 50mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 5gramůPepř cayenský
- 8kusůOlivy zelené
- 50mililitrůSherry brandy
- 1lžíceHořčice
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
40 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme na hniličko, ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a vyjmeme z nich semínka. Vnitřek rajčat a cibuli rozmixujeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Cibulové pyré smícháme s nakrájenými rajčaty, rajským a paprikovým protlakem, hořčicí a octem. Jemně nakrájíme olivy. Spolu s brandy a bílým vínem je přidáme k rajčatové směsi, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a kayenským pepřem. Vejce vložíme do omáčky a necháme v chladničce nejméně 3 hodiny uležet.
- 2Podáváme s čerstvou bílou vekou a mísou čerstvého salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.