Olivová pasta s kozím sýrem
18 min.

Ingredience
- 140gramůOlivy černé
- 1lžíceKapary
- 3kusySardelové řezy
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1hrstBazalka
- 1hrstPetržel - nať
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4plátkyChléb italský
- 240gramůSýr kozí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hladkou pastu neboli tapenádu získáme rozmixováním černých řeckých oliv bez pecek i nálevu, kaparů naložených v soli, sardelových řezů, 1 stroužku česneku, drcené chilli papričky, čerstvé bazalky a petrželky se 2 lžícemi oleje. Kolečka kozího sýra s bílou plísní položíme řeznou stranou nahoru na plech s pečicím papírem, potřeme česnekovým olejem; ten získáme smícháním zbylého česneku a oleje. Opekáme do zlatova 2 - 3 minuty pod rozehřárým grilem. Jako přílohu podáváme tapenádu a opečený chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.