Olivová tapenáda
10 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůOlivy černé
- 70gramůSardelová očka
- 100gramůKapary
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2gramyPepř černý mletý
- 160gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme černé vypeckované olivy, oloupaný česnek, sardelová očka, kapary, přilijeme olivový olej a opepříme. Rozmixujeme dohladka, přendáme do misky a metlou nebo ručním šlehačem šleháme tak dlouho, dokud se suroviny úplně nespojí s olejem.
- 2Ve Francii tapenádu používají jako dresink k zelenině nebo jako pomazánku na bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.