Olivové vafle

40 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
37 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, sůl, vše promícháme. Dále přidáme celé vejce, roztopené máslo, mléko a suroviny šleháme tak dlouho, aby vznikla hladká hmota, do které přimícháme na malé kousky nakrájené vypeckované olivy, vařečkou zamícháme a těsto odložíme na 10 minut odpočinout.
  • 2
    Vaflovou formu přiměřeně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a opékáme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do vypotřebování těsta, vafle udržujeme do dalšího použití teplé.
  • 3
    Teplé vafle podle porcí rozdělíme na talíře, polijeme přiměřeně balsamikovým octem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.