Olivové vafle
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pohanková
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 4decilitryMléko kefírové
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 200gramůOlivy černé
- 100gramůBalsamico ocet
- 5lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
37 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, sůl, vše promícháme. Dále přidáme celé vejce, roztopené máslo, mléko a suroviny šleháme tak dlouho, aby vznikla hladká hmota, do které přimícháme na malé kousky nakrájené vypeckované olivy, vařečkou zamícháme a těsto odložíme na 10 minut odpočinout.
- 2Vaflovou formu přiměřeně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a opékáme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do vypotřebování těsta, vafle udržujeme do dalšího použití teplé.
- 3Teplé vafle podle porcí rozdělíme na talíře, polijeme přiměřeně balsamikovým octem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.