Olomoucká roláda
120 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 200gramůTvarůžky olomoucké malé
- 150gramůSalám Vysočina
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 30gramůHořčice
- 5decilitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 4decilitryVoda pitná
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
888 mg
Cukr
930 mg
Postup přípravy
- 1Špalíček zadního hovězího rozřízneme na plát a naklepeme. Nasolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe kolečky salámu a tvarůžků. Na rozpáleném másle zpěníme cibuli nadrobno a umícháme řídká vejce, která navršíme na salám a sýr. Roládu svineme a zavážeme nití nebo silikonovou gumou, posolíme a na rozpáleném oleji v pekáči zprudka osmahneme ze všech stran. Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Podle potřeby podléváme vodou a výpekem. Když je maso měkké, vlijeme do šťávy trochu vody smíchané s moukou, rozmícháme a necháme povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.