Olomoucký baklažán

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme, podélně rozpůlíme a dužninu vydlabeme. Třetinu tvarůžků, dužninu z lilků a maso semeleme na strojku, smícháme se solí, pepřem a majoránkou. Na polovině másla zpěníme cibuli nadrobno, přidáme masovou směs a osmahneme za stálého míchání. Vydlabané vnitřky lilků vysteleme druhou třetinou tvarůžků nakrájených na slabé plátky, naplníme masovou hmotou a posypeme nastrouhanými zbylými tvarůžky. Vložíme do máslem vymazaného pekáče a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.