Olomoucký baklažán
50 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 1kusCibule
- 300gramůTvarůžky olomoucké věnečky
- 200gramůVepřové maso libové
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 5gramůMajoránka
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme, podélně rozpůlíme a dužninu vydlabeme. Třetinu tvarůžků, dužninu z lilků a maso semeleme na strojku, smícháme se solí, pepřem a majoránkou. Na polovině másla zpěníme cibuli nadrobno, přidáme masovou směs a osmahneme za stálého míchání. Vydlabané vnitřky lilků vysteleme druhou třetinou tvarůžků nakrájených na slabé plátky, naplníme masovou hmotou a posypeme nastrouhanými zbylými tvarůžky. Vložíme do máslem vymazaného pekáče a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.