Omáčka Adlon
20 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaKaviár
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSardelová pasta
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaHořčice
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
475 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme žloutky s máslem, 1 lžící citronové šťávy, solí a pepřem. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud směs nezhoustne. Nevaříme. Poté vmícháme zeleninový vývar, odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Přimícháme sardelovou pastu, sójovou omáčku, hořčici a kaviár. Omáčku vychladíme.
- 3Je vhodná ke studené pečeni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.